Monday, July 31, 2006

KÁNA

"Kána (héb. ‘nádszál’): 1. bibliai földrajzi név. - Az ÓSz-ben helység Áser törzsi birtokán (Józs 19,28) ... Lakatlan romhalom, Názárettől É-ra, 14 km-re." ... kánai menyegző

5 Comments:

At 8/01/2006 02:26:00 pm, Anonymous Anonymous said...

Ah, szóval ez a kánai mennyegző Kánája? Ahol Nagy Sándor a nagy kozmopolisz eszméjét terjesztve házasított? Kösz ID.

Tegnap megnéztem a kánai képeket az Indexen. Annyira elkeseredtem a fotókat látván, majd úgy felkúrtam az agyamat, hogy el nem tudom mondani...De komolyan...Hogy fajulhatott idáig? Persze értem, hogy miért és hogyan tehették meg...De akkor is...(most folyamatosan visszatartom magam attól, hogy rohadt otromba kifejezésekkel tűzdeljem tele ezt a rövid kommentet.)És próbálom nem csak a rakétáit elindító izraeli katonai stratégákra zúdítani haragom, hanem valahogy az egész helyzetre - ez kissé nehéz, de igyekszem, vagy talán még sem megy? Mekkora önuralomra lehet szüksége hozzám képest egy kisgyermekét elvesztő szülőnek, hogy ne fogjon azonnal egy uzit és akarjon átrohanni a határ túloldalára és vaktában lövöldözni!

Látott, olvasott valaki cikket, infot, kutatást arról, hogy ott a dél-libanoniak hogyan vélekednek a Hezbollahról? Jelesül, esély van-e arra, hogy ennek a gyermekét elvesztő szülőnek a dühe a Hezbollahra is irányuljon, ne csak az izraeliekre? Az jó lenne...mármint ha egyik oldalról sem csak a másik nációt vádolnák...De még nekem is nehezen megy, pedig ott sem vagyok, benne...

 
At 8/01/2006 02:32:00 pm, Anonymous Anonymous said...

Öhöm, ott a link a kánai mennyegzőről: Jézus és a többi. B

 
At 8/01/2006 02:54:00 pm, Anonymous Anonymous said...

Index: "Első ízben tagadta meg a szolgálatot a libanoni offenzíva kezdete óta egy izraeli tartalékos tiszt. A 31 éves Amír Peszter tartalékos kapitány nem vette át a mozgósítási parancsot, és közölte elöljáróival: lelkiismereti okokból nem tud részt venni a harcokban.

Büntetésből 28 napi elzárásra ítélték egy katonai börtönben. Ennek letöltése után nem kizárt, hogy újabb behívót kap. Az izraeli sajtó szerint Peszter hajthatatlan volt döntését illetően, annak ellenére, hogy jó barátja a síita Hezbollah fogságában lévő egyik izraeli katonának, Ehud Goldwassernek. Mindketten annak idején a haifai műszaki főiskolán tanultak.

Élettársa szerint a férfi az első napokban még támogatta a háborút, de ez a támogatás fokozatosan csökkent benne, miután látta, hogy aránytalanul nő a civil áldozatok száma Libanonban. A végső lökést a vasárnapi kanai vérengzés adta meg neki."

 
At 8/01/2006 09:44:00 pm, Anonymous Anonymous said...

Szerintem te a "szúzai mennyegzőre" gondolsz...

 
At 8/01/2006 09:54:00 pm, Anonymous Anonymous said...

Szúza nem Iránban van? Az vicces lenne, ha már arrafelé is bombáznának!

 

Post a Comment

<< Home