Thursday, October 05, 2006

HOUSTON, WE HAVE A PROBLEM...

3 Comments:

At 10/18/2006 11:39:00 am, Anonymous Anonymous said...

Már a kommenteket sem kommentálod? Pl előzőnél...

 
At 10/18/2006 02:57:00 pm, Blogger id said...

Nem láttam....eddig. Szerintem helyes, ha a magyar külpolitika értékeket és issuekat is felvállal, és nem csak a "magyar érdekeket" védelmezi, bármi legyen is az.

Az Anthropolis felmérése szerint egyébként a magyarok 2/3-a, pártállástól függetlenül úgy véli, hogy a magyar külpolitikának sokkal aktívabbnak kellene lennie globális kérdésekben (emberi jogok, demokrácia, környezetvédelem stb) és nem az ún. magyar érdekeket kellene fókuszba állítani.

A Castro rezsimhez való viszony persze egy kicsit ambivalens, mert én is szívesen mennék koktélozni és szivarozni, mielőtt visszajönnek az amerikaiak és ismét bordélyházzá alakítják az országot, de hát mégis csak egy diktatúra.

A Bushra tapadás persze nem túl vonzó, de Lengyelország a Kaczynski-ikrek hatalomátvétele óta, kevésbé vehető komolyan, Csehországban több mint egy negyedéve nincs kormány, így Budapest érezhetően erre a szerepre hajt.

Ugyanakkor azt is látni kell, hogy nemcsak Budapest keres magának segget Washingtonban, hanem a Visegrádi Négyek a neokon amerikai kormányzat demokrácia terjesztő narratívájának alfái és omegái, így őket is turnéztatják, ha a "demokrcácia-terjesztés" politikáját kell propagálni.

 
At 12/26/2006 10:32:00 am, Blogger Kocka said...

az hogy -1 ora van hatra az oke, mert az azt jelenti hogy egy oraja lejart a hatarido, a -1 perc az meg azt hogy csak 59 perce jart le :) kicsit bonyolult de biztosan ertelmes :-D

 

Post a Comment

<< Home